Make Up 2 Make Up

Be the change you wish to see in the world (Mahatma Gandhi)

Fotoshoot

Leave a comment

DSC08667Helemaal hersteld en boordevol energie rol ik vol enthousiasme uit bed. Ik ben er helemaal klaar voor. Anjali ook hoop ik. Ik heb haar lang geleden beloofd een fotoshoot met haar te organiseren en vandaag is het de grote dag. We hebben vintage designerspullen meegenomen uit België die ze helemaal geweldig vindt. Een kleurrijk jurkje van Gucci, een beetje Dior en veel enthousiasme maken er een topdag van.

Iedereen is op tijd en zindert van de energie. Anjali en Sophie zijn al jaren de beste vriendinnen. Meestal doet Sophie de make-up voor Anjali en profileren ze zich als een goed en sterk samenwerkend duo. Vandaag wil Sophie op eigen verzoek mee voor de camera. Ik vind het een leuk idee.DSC08682

Anjali krijgt eerst een losse look met veel bewegende en dansende krullen. Het kapsel staat haar perfect. We doen enkel tests met haar eigen dagelijkse kleren en ze ziet er super uit. Daarna pimpen we het verhaal wat op. Het Gucci jurkje doet zijn werk. Ze laat zich het hele proces professioneel welgevallen. Ik merk dat ze geniet, op haar gemak is en vooral dat ze zich gewaardeerd en gelukkig voelt. Terwijl haar haren in papillotten gedraaid, afkoelen, krijgt ze van Fabio een prachtige make-up.DSC08719

Ondertussen kiest Sophie een nieuw kapsel. Ze wil een variatie op een korte bob, die er vrouwelijk, modisch en totaal anders uitziet. Een uitdaging naar mijn hart. Ik knip een flink stuk van haar lengte weg en geef haar een schuine, brutale pony. Het pittige kapsel heeft vooraan een lichte asymmetrie. Al de dode punten gaan eraf en onmiddellijk zie je het verschil. Superblij met het resultaat vliegt ze mij rond de nek. Ik hou van haar.

DSC08756Anjali is klaar voor de eerste foto. We trekken de straat op met het zeer uitdagende kleed en het duurt niet lang voor we een groot en aandachtig publiek hebben. Ze straalt en geeft het beste van zichzelf. Een dolgelukkige Anjali leeft helemaal op.DSC08788

Het tweede silhouet is een dramatische Dior outfit. Perfect voor haar lange, slanke lichaam. Het contrast tussen het glamoureuze model en de zanderige straten van Kathmandu levert prachtige foto’s op.

DSC08767Voor de laatste reeks komt Sophie erbij en kiezen we voor een ruige rock look. Eerst zijn de meisjes wat onwennig, maar daarna komen ze los. Ze geven het beste van zichzelf en gaan er volledig voor. De beelden spreken voor zich.

Fotograaf Bas weet duidelijk van aanpakken en coacht hen met zachte hand. Zijn passie brengt de beelden naar een ander niveau. Dankjewel Bart.

DSC08817Terwijl zachtjes de avond valt over de stoffige straten en gebouwen, pakken we in. De lucht kleurt goud. Het verkeer toetert zich een weg naar huis. Er wordt weinig gepraat. Iedereen is onder de indruk. Deze mensen krijgen een plaatsje in ons hart omdat we een fijn stukje van ons leven met hen delen.

Na het avondeten wandelt Sophie weg uit het hotel. Ze heeft net haar verhaal gedeeld met Wendy. Ik zie dat ze onder de indruk is. We praten nog wat na en laten alle verhalen van de dag rustig binnenkomen. Moe maar voldaan wandel ik door het hotel naar mijn kamer. Ik wen maar niet aan de vreemde geur van vernis en wierook.

‘Het leven is mooi’ bedenk ik dankbaar voor ik mijn ogen sluit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s