Make Up 2 Make Up

Be the change you wish to see in the world (Mahatma Gandhi)

Laatste lessen

Leave a comment

DSC08639De laatste volledig lesdag is begonnen met een grote ‘oooohhh’. De tijd vliegt wanneer je plezier hebt, alhoewel… De Nepalese maaltijd van gisteravond maakte het deze nacht heel duidelijk aan mijn lichaam dat er iets is binnengekomen wat niet gewenst is. Ik gok op het dessert, wat nogal amandelrijk was en waar ik een behoorlijke intolerantie voor heb. Ik voel mij moe en misselijk maar wil de les niet missen. Zwetend stap ik samen met Fabio in een taxi. Onderweg pikken we Wendy en Bas, twee Belgische journalisten, op. Zij maken een reportage en enkele portretten van de mensen in onze groep voor een bekende Vlaamse krant. Wordt thuis zeker vervolgd.

We beginnen de laatste dag met een kadootje. Een t-shirt van ‘De Wakko Kapper’ voor iedereen geeft de sfeer onmiddellijk iets feestelijks.

ADSC08644ls apotheose van onze lessenreeks is het de bedoeling dat onze aspirant kappers alles wat ze geleerd hebben in één oefening samen brengen. Ze nemen de uitdaging gretig aan. Eerst netjes verdelingen maken, dan een horizontale lijn knippen, verder laagjes toevoegen en afwerken naar smaak. Het lijkt alweer een hele tijd geleden. Er wordt geknipt en gekamd alsof hun leven ervan afhangt.

DSC08641Als tweede deel van de oefening daag ik hen uit voor een creatief opsteekkapsel. Het belooft een interessant resultaat te worden dat ik niet te zien krijg. Mijn kopje thee protesteert heftig en gaat samenwerken met de maaltijd van gisteren. Ik moet jammer maar helaas de laatste les vroegtijdig verlaten. De innerlijke mens komt in opstand en dwingt mij in bed. Water en rust zijn de beste oplossing.

Fabio neemt het van mij over. Na de lunch, in zijn laatste make-up les, gaat het over zachte smokey eyes, sexy blikken en zwoele lippen, maar ook over intensere effecten en glamoureuze afwerking. Er wordt zeer ernstig gewerkt. Iedereen leert iets nieuws.

DSC08645Vanuit bed voel ik dat het allemaal goed gaat. Een lange diepe slaap neemt me mee. Later hoor ik Fabio onze kamer binnen sluipen, maar veel energie heb ik niet. Slapen is het enige wat mijn lichaam wil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s