Make Up 2 Make Up

Be the change you wish to see in the world (Mahatma Gandhi)

Bridal Hairstyles en nieuwe ontwikkelingen

Leave a comment

DSC08621Dinsdag is opsteekdag dacht ik deze morgen bij het ochtendgloren. Daar moet ik iets mee doen. Het is vandaag hoog tijd om de groep iets te leren waar ze snel en efficiënt mee aan de slag kunnen. De funfactor moet omhoog. Wanneer het plezant is leren mensen beter en sneller, dus wil ik iets verzinnen wat hen intrigeert en amuseert.

Trouwerijen en alles wat daarbij hoort zijn hot in Nepal. Wanneer het trouwseizoen begint, wordt er getrouwd aan de lopende band. Hun hele fortuin, leven en familie staat in rep en roer. De make-up en het kapsel zijn uiteraard superbelangrijk op zo’n dag dus werken we vandaag rond haar opsteken en alles wat erbij hoort. Zij benoemen het als ‘Bridal Hairstyle’.

Het eerste kapsel is een klassieke chignon. In Nepal beter bekend als ‘French Bun’. Ze geven alle kapsels een naam en vinden dat belangrijk, gemakkelijk en duidelijk. Ik knik gewillig met mijn hoofd van links naar rechts wat zoveel wil zeggen als oké. Ik leer hen wat variaties op het thema. Fabio werkt ondertussen een versie af met krulletjes, waar ze helemaal weg van zijn.

Ze willen graag veel leren, dus toon ik hen hoe ze snel, van het ene naar het andere kapsel kunnen wisselen. Een gemakkelijk opsteekkapsel dat vertrekt van een paardenstaart vinden ze te gek en maken ze onmiddellijk na.

Als apotheose van de kappersklas rond ik af met een demo van de snit van gisteren. Ze kijken een volle vijf minuten en haken dan vrolijk babbelend af. Tijd voor de lunch denk ik dan.

DSC08634Fabio gooit zich na een Vietnamees noedelsoepje, uitgebreid op de ‘smokey eyes’. Hij legt uit hoe je de opmaak van een Europees ooglid anders aanpakt dan een Aziatisch. Wanneer ik de klas binnenwandel, is het muisstil en wordt er hard gewerkt. Na de les zien ze er allemaal klaar uit voor een gala-avond, maar niemand kiest die optie en er wordt kordaat afgeschminkt.

Fabio komt ontroerd beneden en deelt dat twee meisjes hem bedankten omdat ze dankzij de les van vandaag een heel stuk zelfvertrouwen hebben teruggevonden. Zalig.

DSC08630Ik heb deze namiddag het genoegen om twee mensen te ontmoeten die we vanaf nu zullen sponseren. Madhu is een transgender die al sinds zijn kinderjaren droomt van een opleiding modeontwerp. Zij maakte vroeger veel poppekleedjes en wil nu met het ernstige werk aan de slag. De meeste opleidingen vragen een vooropleiding middelbare school en aangezien ze daar te oud voor is en gezien haar levenskeuze, ziet ze het niet zitten die confrontatie aan te gaan. Kim heeft voor haar de perfecte oplossing gevonden hier bij Mitini. Een training in kleine groep die maandag start. Wij zorgen voor de financiële steun.

Onze tweede nieuwkomer is Apeksha. Een lesbisch meisje door haar familie verstoten omwille van haar geaardheid. Ze woont nu in Kathmandu met haar partner en wil graag Engels leren. Ze beschikt echter niet over de financiële mogelijkheden. Wij nemen deze graag voor onze rekening en hopen dat dit voor haar een mooie nieuwe start wordt.

DSC08632Durgha is bij haar om te tolken. Zij was één van de deelnemers uit de eerste groep van zes jaar geleden. Ze ziet er stralend uit. Haar Engels is top en haar leven is helemaal veranderd. Blij vertelt ze dat haar familie haar geaardheid en haar partner waar ze nu al zeven jaar mee samen leeft, eindelijk aanvaardt. Ze is een zeer actieve activiste die het leven ten volle beleeft. Het is bijzonder om haar zo te mogen terugzien.

Ondertussen zouden Wendy en Bas moeten aangekomen zijn op de luchthaven. Kim pikt hen op, wij ontmoeten hen straks bij haar thuis. Het wordt alweer een drukke, gezellige avond.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s