Make Up 2 Make Up

Be the change you wish to see in the world (Mahatma Gandhi)

Uitdagingen

Leave a comment

DSC08599Na een weekend vol tempels, stupa’s, pleinen en Kumari’s zijn Fabio en ik terug helemaal opgeladen en klaar om er tegenaan te gaan. De kilometers en de vele trappen zitten nog wat in onze knieën, maar het is weer een enthousiast weerzien in de klas. De groep heeft duidelijk wat last van het maandagsyndroom want ze sijpelen langzamer dan gewoonlijk naar binnen.

Vandaag werken we rond styling. Eerst leren ze hoe je op de juiste manier je haar wast. Ik leg hen het belang uit van een goede voorbereiding voor je gaat stylen. Daarna doen Fabio en ik een demo rond föhnen. We illustreren het verschil tussen netjes geknipt en geprept haar en onvoorbereid haar en leggen het waarom uit. Alle hoofden knikken instemmend.

Daarna leg ik de vierde basissnit uit, maar heb niet het gevoel dat iemand luistert. De concentratie is plots heel ver te zoeken.DSC08603

Dan is het aan hen. Ze gaan elkaars haar föhnen maar dat blijkt moeilijker dan verwacht. De snitoefening draait uit op een nationale Nepalese ramp.

Het wordt opnieuw duidelijk dat concentratie, oefening en training de grote uitdagingen zijn. Ze verwachten te veel en hebben weinig oren naar ‘oefening baart kunst’. Ze willen snel snel snel en nieuw nieuw nieuw. Het belooft een lange voormiddag te worden die het onderste van mijn geduld vraagt.

Ik adem diep en begin van vooraf aan opnieuw met mijn hele verhaal en leg iedereen de snit individueel uit. De persoonlijke aandacht vinden ze blijkbaar plezanter dan luisteren.

Iemand oefent samen met Fabio met het krulijzer. Een snel en nieuw effect wat ze natuurlijk allemaal onmiddellijk willen kunnen. Ik adem nog eens diep in en besluit om het voor vandaag los te laten.

DSC08602In de namiddag werpt Fabio zich op de concealer en werkt iemands litteken netjes en perfect weg. Iedereen vind het top, maar de make-up waar een dik uur aan is gewerkt wordt toch onmiddellijk afgeveegd. Ik sta met open mond te kijken en begrijp er niets van.

Tussendoor heb ik enkele gesprekken met Anjali en Sophie over wat we in de toekomst voor hen kunnen betekenen. Anjali wil graag meer Engelse les en Sophie droomt luidop van een eigen zaak. Ik luister aandachtig en beloof er later op terug te komen. Het is de eerste keer dat ze met een lange termijn idee komen opdagen. Hoe ze het aan gaan pakken, hebben ze nog niet bekeken. Ik overweeg hen uit te leggen hoe ze een businessplan kunnen opstellen, maar enkele minuten later zijn ze alweer verdwenen.

DSC08615’s Avonds hebben we een uitgebreide vergadering en bespreking met Kim over hoe onze samenwerking verder gaat. De noodzaak om met lokale opleidingen te gaan fusioneren wordt bekeken. De financiën worden op een rijtje gezet en we plannen de rest van onze week verder in. Het beloven nog enkele volle, spannende en drukke dagen te worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s