Make Up 2 Make Up

Be the change you wish to see in the world (Mahatma Gandhi)

Glamour & Halloween

Leave a comment

DSC08393Vrijdag vandaag en reeds de laatste lesdag van de eerste week. Ik besluit om ze voor het weekend een extra uitdaging mee te geven en te bekijken hoever we kunnen gaan in het uitleggen van theorie. Maar belangrijke zaken eerst. Een kleine uiteenzetting over respect dringt zich op, want gisteren is de wasplaats als een echte stal achtergelaten, met een kwade Didi tot gevolg. En terecht. Nadat alles is opgehelderd, gaan we er tegenaan.

DSC08385De meesten zijn altijd wel vatbaar voor wat glamour dus kies ik ervoor om voor de derde basissnit, de gradatie, er wat foto’s bij te halen van stijlvolle sterren. Het idee slaat aan. Dit willen ze absoluut kunnen. Stap voor stap leg ik hen het proces uit. Met veel tekeningen op het bord, veel gesticuleren en de hulp van mijn tolk Joshma wordt het hen langzaam duidelijk. Het is muisstil en de monden vallen open. Ik lees op hun gezichten de verbazing. Hoe is het mogelijk dat zo een eenvoudige snit zoveel techniek bevat.

Fabio knipt de vorm terwijl ik het allemaal stap voor stap nog eens herhaal. In een moment van grote ambitie besluit ik er het abc van Vidal Sassoon nog tussen te gooien. Wild gesticulerend met zwaaiende lange armen die het plafond raken wanner ik me uitrek, leg ik het verschil tussen gradatie en lagen uit. Ze vinden het grappig en schijnen te begrijpen waar het over gaat.

DSC08384DSC08382Voor ze zelf aan de slag gaan, hebben we nog een kleine verrassing voor hen in petto. Een professionele snit gebeurt met een professionele schaar die ze aangeboden krijgen van Pivot Point, één van onze sponsors. Ze zijn door het dolle heen. De professionele schaar doet onmiddellijk zijn werk en de eerste snijwonden zijn een feit. Gelukkig zijn we daarop voorzien en met een kus van de juf en een pak pleisters wordt het leed hersteld.

De opdracht wordt met uiterste concentratie afgewerkt.DSC08397

Er is momo lunch, het andere populaire gerecht dus iedereen wordt gelukkig en goed verzadigd. Ondertussen hangt er beneden in de hal een affiche voor onze geldinzamelactie deze zaterdag, knippen voor Make Up 2 Make Up, allemaal netjes verzorgd en in orde. Kim, onze lokale coördinator, is de beste!DSC08395

De namiddagklas is, hoe kan het vandaag ook anders, een halloween make-up. Eerst denkt iedereen dat Fabio horror make-up wil doen, maar als er uitgelegd wordt dat er ook andere opties zijn, begint het kleurenfeest opnieuw. Hij geeft een demo en dan mogen ze allemaal op zichzelf aan het werk. De kamer verandert in een wolk van gekleurd poeder en wanneer de wolk optrekt zien ze er allemaal stralend uit. Sommigen hebben zich zelfs aan een echt special effect met bloedend oog en litteken gewaagd. De nachtmerrie is een feit, het spokenuur komt dichterbij.

Deze keer wordt er wel perfect gepoetst en opgeruimd. Weer een succesvolle dag voor Make Up 2 Make Up en tijd voor een welverdiend vrij weekend zodat ik Fabio de stad kan laten zien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s