Make Up 2 Make Up

Be the change you wish to see in the world (Mahatma Gandhi)

De tweede lesdag

Leave a comment

   De tweede lesdag begint met een kleine herhaling van gisteren en uiteraard een nieuwe stap. De wondere wereld van de kapper opent zich op alweer wonderbaarlijke wijze voor onze Nepalese vrienden. Met veel geduld en een flinke portie liefde krijgen ze inzicht in het knippen van lagen. Ze leren alles over de T-verdeling en over je ‘lengtegids’ meenemen. Er ontstaat een boeiend gevecht met het synthetische haar van onze Newari oefenhoofden.

DSC08338Om het voor hen wat levendiger en echter te maken doe ik een demo van de aangeleerde technieken op één van de deelnemers. Shri Maya heeft haar tot op haar achterste en biedt zich aan voor een nieuwe look. Dertig minuten later wordt haar transformatie met een luid applaus goedgekeurd. Plots lijkt iedereen een nieuwe snit te willen, ik veronderstel dat ons werk in de smaak valt.

Daarna gaan ze zelf aan de knip. Stap voor stap gaan we door de tweede basissnit. Het ene resultaat is al verrassender dan het andere. Alweer een leerrijke voormiddag.

DSC08364Na de lunch is het make-up tijd. Fabio besluit Sophie in zijn les te betrekken en laat haar demonstreren hoe zij een bruidsmake-up doet. Iedereen volgt geboeid. Fabio plaatst er zijn versie naast. Opnieuw wordt er ervaring en cultureel erfgoed uitgewisseld. De make-up lessen blijken een stuk vlotter en makkelijker te gaan dan de knipklassen. Make-up ligt blijkbaar iets beter in hun handen. Tegen het einde van de les zit iedereen netjes in de kleurtjes. Fabio maakt er een werkpunt van om het begrip ‘natuurlijk’ en ‘naturel’ in werkelijkheid om te zetten. Zij maken er een werkpunt van om rode en oranje lippen beslist niet op te geven. Een strijd die wordt vervolgd.

DSC08358We zijn vandaag een stuk beter uitgerust en aangepast dan gisteren en ronden onze dag af met een ontdekkingstocht door de winkeltjes van Thamel. Een vruchtbare zoektocht die we verzegelen met een authentieke Nepalese Dal Bhat. De traditionele maaltijd bij uitstek. Een rijsschotel met linzen, groenten, kip, pickels en spinazie. Onze magen passen zich volledig aan. Heerlijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s