Make Up 2 Make Up

Be the change you wish to see in the world (Mahatma Gandhi)

Café Mitini – Let the games begin!

Leave a comment

Een goede nachtrust is elke keer opnieuw een zaligheid. We worden gewekt door een pittige zon die door de spleten van de gordijnen naar binnen piept terwijl de kraaien luid hun krakende lied zingen in de tuin voor onze kamer. Het is zeven uur en we zijn er helemaal klaar voor. We hebben afgesproken met Kim om elf uur in Café Mitini voor een eerste kennismaking met de groep waar we de komende weken mee zullen samenwerken.

Onderweg naar onze afspraak valt de evolutie en de vooruitgang mij onmiddellijk weer op. De weg waar ik jaren heb overgelopen is en stuk breder geworden, de trottoirs zijn netjes aangelegd zodat er geen putten en open rioolgaten meer zijn. De voetpaden zijn breder en op veel plaatsen zijn er afspanningen gebouwd die vermijden dat je de weg wordt opgeduwd. Veel huizen ontbreken een stuk van hun voorgevel omdat ze gedeeltelijk zijn afgebroken om de weg te verbreden. De vooruitgang doet zijn werk. Aan de Franse ambassade is er een versmalling want zij vertikten het om een meter grond af te staan…

Het Mitini project is een Koreaanse onderneming en schitterend initiatief. Het is een prachtig gerenoveerd gebouw met een naaiatelier, een modeontwerpschooltje, een opleiding voor gidsen, een cafe en een kleine winkel waar ze degelijke spullen verkopen die door de deelnemers zijn gemaakt. Wij mogen het klaslokaal gebruiken op de derde verdieping.

We worden door de vriendelijk Jina ontvangen en rondgeleid. Kim heeft alles perfect voorbereid. Fijn om met getalenteerde en gemotiveerde mensen te mogen samenwerken.

Om één uur sijpelen de deelnemers in kleine groepjes binnen. Joshma is de eerste die ik zie. Hij is mijn vertaler van dienst en reeds zes jaar zeer actief binnen Make Up 2 Make Up. Hij is er bij van het begin. Een blij weerzien. Ook Malaika is er van dag één bij. Een make-up talent dat door de samenwerking met onze organisatie helemaal is opengebloeid. De rest van de twintigkoppige groep is een kleurrijke verzameling van jongens, vrouwen, gays, lesbiennes en transgenders. Diversiteit op zijn best.

De namastés vliegen in het rond. Er wordt gekwetterd en gegibberd. Iedereen stelt zich kort voor en we polsen naar hun ervaring en de verwachtingen voor de komende dagen. We ontmoeten ook nog Anjali en Sofie. Vriendinnen van het eerste uur en mooie succesverhalen van Make Up 2 Make Up. Er wordt uitgebreid bijgepraat, georganiseerd en afspraken gemaakt. We duiken in een kleine taxi de stad in op jacht naar nog wat last minute spullen die we nodig hebben voor de les. Onderweg vertelt Sofie dat ze graag een eigen shop wil openen waar ze producten kan verkopen en make-up en haar kan doen. Deze dame is duidelijk gegroeid. Zowel persoonlijk als in haar ambitie. We zijn op de goeie weg.

Het belooft een boeiend avontuur te worden. Zij zijn er duidelijk klaar voor, wij zijn er klaar voor, let the games begin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s